Предизборен дебат и сблъсък за инфлацията, доходите и еврото пред БТВ. Инфлацията

...
Предизборен дебат и сблъсък за инфлацията, доходите и еврото пред БТВ. Инфлацията
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в сблъсък за инфлацията, еврото и доходите

Предизборен спор и сблъсък за инфлацията, приходите и еврото пред БТВ. 

„ Инфлацията на всички места беше по-висока през 2022 година, поради конюнктурата, войната и в Украйна и печатането на пари, и по тази причина нямаше по какъв начин да влезем в еврозоната. Тази година ще успеем да овладеем инфлацията “, каза Владислав Панев от ПП-ДБ.

„ Явно конюнктурата не попречи на Хърватия да влезе в еврозоната. Инфлацията галопира и стартира да се подвига още преди войната. Причината – ръководството на Промяната. Инфлацията няма потребност от пояснение, тя се усеща при всеки пазар. За последно България е отговаряла на критериите за еврозоната през юни 2021 година “, отговори Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Според Деян Николов от „ Възраждане “ България не би трябвало да влиза в еврозоната, като счита, че по този начин няма да забогатеем. Иван Иванов от „ Българска социалистическа партия за България “ сподели, че е въпроса по кое време е момента за влизане в еврозоната. „ Държавата би трябвало да е налице. “ „ Няма по какъв начин една валута да ни направи по-богати, може единствено работещата стопанска система “, разяснява Георги Самандов от „ Български напредък “.

Георгиев се обърна към Панев: „ Единственото, което вдигнахте бе стокообменът към Русия. “

Панев му отговори:  „ Питайте хората дали не им се усилиха приходите. “

„ На 100 000 души се усилиха приходите, само че 1 100 000 останаха без нищо’, разкри представителят на ГЕРБ.

„ В Германия, Нидерландия и из цяла Европа цените са по-ниски от България. Инфлацията надхърля растежа на хората. “, добави Георг Георгиев.

Владислав Панев отговори, че ГЕРБ са удължили ръководството на Комисията за отбрана на потребителите с още 2 години, а точно те наблюдават спекулата.

„ ПП-ДБ сме знаем по какъв начин да създадем България просперираща страна. Има по какъв начин “, сподели финално Владислав Панев.

„ ГЕРБ-СДС сме обединени единствено с едни – с българските жители. Никога не сме изменяли на българския народ. Скъпи българи, знаете по какъв начин сте живели до април 2021 година и по какъв начин живеете в този момент “, приключи Георг Георгиев.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР